Forum Wszystko o wszystkim i jeszcze więcej Strona Główna Wszystko o wszystkim i jeszcze więcej
Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego! Amatorzy zbudowali arkę, a profesjonaliści Titanica!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

MICHEL MONTIGNAC. INDEKS ŻYWIENIOWY. SM. INDEKS GLIKEMICZNY.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wszystko o wszystkim i jeszcze więcej Strona Główna -> Wszystkieśmy dziewczęta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EdytaSTAUR
Dzidziuś



Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 14:50, 26 Kwi 2010    Temat postu: MICHEL MONTIGNAC. INDEKS ŻYWIENIOWY. SM. INDEKS GLIKEMICZNY.

____________________________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS GLIKEMICZNY. DEZINFORMACJA. ♥♥♥♥♥

MM.4.
MOTTO: PSEUDO METODA, OPARTA NA MASIE POMYŁEK ORAZ BIOLOGICZNYM KŁAMSTWIE. Rolling Eyes *****

POLACY CHCĄ BYĆ SZCZUPLI I ZDROWI DLATEGO MÓWIĄ, DOŚĆ SZERZENIA NIEPRAWD I KŁAMSTW:
Ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.

DWA NIEZALEŻNE OŚRODKI DIABETOLOGICZNE:
Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.

PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJĄCYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE:
Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do Prokuratury, a następnie skierowana do Sądu. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych.

WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO:
Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome oszustwo. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.

PUENTA: INDEKS GLIKEMICZNY. TO BŁĘDY MERYTORYCZNE I NIEPRAWDY BIOLOGICZNE. Embarassed *****

PRZYKŁAD 1:
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna nieprawda.

PRZYKŁAD 2:
Frytki; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

ODPOWIEDŹ JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA:
Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne. Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.

TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI:
Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

DLATEGO TEŻ PIEWCY TZW. IG CZUJĄC SIĘ ZDEMASKOWANYMI PROPAGATORAMI KŁAMSTW:
Swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z instytutu: IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza Policja sprawdzając stale IP komputerów.

NOTARIUSZ KOMPLETUJE TEŻ MATERIAŁY, POKAZUJĄCE PRÓBY DYSKREDYTACJI:
I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony instytutu: IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 3-cie wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła Policja, a jest jasne i przygotowywane dla Sądu).

ZASADY, TEORIE I DZIESIĄTKI SPRZECZNYCH ZE SOBĄ TABEL:
Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na Ziemi. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie nieprawd czyli prostackie oszustwo. Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie Sądu. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to anonimowi oszczercy kryjący się za swoją podłością.

PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali (1970-2014). Warto.

KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK:
W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU; oraz upiec sobie CHLEB TYPU KR-IRL, o którym Ona mówiła: Obywatel Świata, co oczywiste przecież.

KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.

CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. Cool *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: [link widoczny dla zalogowanych]

MM.4.
ENGLISH VERSION: [link widoczny dla zalogowanych]

Biologia, medycyna.

____________________________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS GLIKEMICZNY. FIKCYJNE WSKAŹNIKI W TABELACH Z IG.

ZOBACZ PRZYKŁADY: Shocked ♥♥♥♥♥

KASZA. SKROBIA. *****
BH.220.
_: [link widoczny dla zalogowanych]


CZEKOLADA. 70% CACAO. *****
BH.210.
_: [link widoczny dla zalogowanych]


MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. *****
BH.223.
_: [link widoczny dla zalogowanych]


ZIEMNIAK. MORFOLOGIA. *****
BH.249.
_: [link widoczny dla zalogowanych]


Biologia, medycyna.
MM.4./ + inne artykuły wg kolejności.

____________________________________________________________________________________________________________________________________


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez EdytaSTAUR dnia Wto 12:18, 20 Paź 2015, w całości zmieniany 14 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
EdytaSTAUR
Dzidziuś



Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 15:29, 12 Maj 2010    Temat postu: CUKIER. INDEKS GLIKEMICZNY, IG DLA CZEKOLADY. ENERGIA. LDL.

____________________________________________________________________________________________________________________________________
CZEKOLADA. 70% CACAO. ♥♥♥♥♥

BH.210.
MOTTO: BŁĘDY MERYTORYCZNE, CZYLI INDEKS GLIKEMICZNY. Rolling Eyes *****

CZEKOLADA GORZKA:
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

PRZYKŁAD:
Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG=22.

PRAWDA RZECZYWISTA WYGLĄDA JEDNAK, OTO TAK:
Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi wysoko poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy otyłość. Dramatu dopełnia, ogromna masa tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.

CZEKOLADA TAK ZAKWALIFIKOWANA, JEST NAJLEPSZYM PRZYKŁADEM NA BRAK BADAŃ:
I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji tzw. NISKICH WĘGLOWODANÓW TJ. DO 26% WZROSTU. *****

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.

CZEKOLADA GORZKA TO:
35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy jako energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłości i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka i roślinny utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej wybierze zawsze to kakao fabryczne chemicznie przygotowane pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego? a no bo, smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki). Są to tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.

CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. Cool *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: [link widoczny dla zalogowanych]

BH.210.
ENGLISH VERSION: [link widoczny dla zalogowanych]

Biologia, medycyna.

____________________________________________________________________________________________________________________________________


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez EdytaSTAUR dnia Pią 15:57, 06 Cze 2014, w całości zmieniany 9 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cleopatra
Zasłużony weteran



Dołączył: 22 Lip 2005
Posty: 4689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Alex.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 15:25, 13 Maj 2010    Temat postu:

Razz A ja powiem tak: jesli ktos jest tak nierozgarniety i wierzy, ze czekolada, (tak jak wiele innych tworow naszego pozywienia), przyczynia sie do obnizenia wagi, to znaczy, ze niczego sie w szkole i w zyciu nie nauczyl Laughing

Czytajac te artykuly odnioslam nieodparte wrazenie, ze mamy, (na szczescie nie cale), debilne pokolenie. Otoz co uczynila reklama w mozgach ludzi???? Telewizja, radio, prasa czyli MEDIA - wypraly ludziom tak mozgi, ze nie potrafia juz samodzielnie myslec i calkowicie wierza w to, co im sie trabi do mozgow!

A nie laska tak zaczac myslec, poruszyc swoje szare komorki do pracy???? Wink

W koncu nie jest zadna tajemnica, ze to, co oferuja w reklamach jest to JEDNA WIELKA BOMBA TRUCIZNY i to we wszystkich dziedzinach - SMUTNE ale PRAWDZIWE!!!

Np. Coca Cola Ligh - zawiera ASPARTAM, ktory jest TRUCIZNA!!!! podobnie jak reklamowane gumy do zucia. Bez cukru ale za to z TRUCIZNA - ASPARTAM!!

Podobnie jest z wszystkimi nieomal produktami serii: LIGH, tzw. dopalaczy jak Red Bull, czy batoniki SNIKERS.

Nawet firmy kosmetyczne m.in. NIVEA, L´OREAL w kosmetykach stosuja trucizny - radze sobie poczytac skladniki, zanim zdecydujesz sie na kupno czegokolwiek Crying or Very sad

A pasty do zebow.... Reklamy wbily ludziom do glowy, ze flour jest bardzo korzystny dla ochrony zebow. BZDURA!!!!! Prosze sobie poczytac na temat tego skladnika a sie przekonacie jak bardzo sobie sami niszczycie zabki... Wink


Moglabym tego wymieniac w nieskonczonosc, bo tym swinstwem jest skazone nieomal WSZYSTKO a tylko po to, aby przemysl farmaceutyczny za posrednictwem innych firm, nabijal sobie kieszenie.

A te wszystkie diety...? To niby dietetyczne jedzenie..... Mdlo mi sie poprostu robi na sama mysl, jak ludzie daja sie nabijac w butelke. Nikt nie zadaje sobie trudu by czytac skladniki, sprawdzic, co to jest za skladnik - jesli go nie zna. Zyjemy przeciez w swiecie takiego rozwoju technicznego i umyslowego. W kazdym nieomal domu jest komputer, ale malo kto zadaje sobie trud by przeczytac etykietke, wejsc na google wpisac haslo i poczytac. Coz... za duzo pracy - prawda?????

Wiec nie dziwmy sie, ze mamy tyle otylych i chorych ludzi... To jest wlasnie KAPITALIZM!!!! Zarabiac i nie wazne jakim kosztem. Wszystkie chwyty dozwolone bo kazdy ma w tym swoj interes.

A ty... Masz prawo wyboru: czytasz, wiesz i sam decydujesz co dla ciebie dobre, a co nie. Oni maja zawsze wyjscie: PRZECIEZ JEST NAPISANE!!!!!!!!!

TLUMOK??? NIE UMIESZ CZYTAC???? - SAM SOBIE JESTES WINNY!!!!!!!!

OT, i CALA FILOZOFIA.... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wszystko o wszystkim i jeszcze więcej Strona Główna -> Wszystkieśmy dziewczęta
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin